För att klara dina egna mål
Share on email Share on print More Sharing ServicesDela
Muffins bakade helt utan vitt vetemjöl, smör och socker.
15-20 st
3 stora eller 4 mindre ägg
1 dl flytande honung
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrön
1/2 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl torkade äppelskivor, (Brukar finnas på välsorterade hälsomatbutiker)
eller 1 1/2 dl färska äppelskivor av röda äpplen
1 dl grovt hackade mandlar
1 1/2 tsk kardemumma
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
4 dl rivna morötter
Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt.
Muffins bakade helt utan vitt vetemjöl, smör och socker.
15-20 st
3 stora eller 4 mindre ägg
1 dl flytande honung
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrön
1/2 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl torkade äppelskivor, (Brukar finnas på välsorterade hälsomatbutiker)
eller 1 1/2 dl färska äppelskivor av röda äpplen
1 dl grovt hackade mandlar
1 1/2 tsk kardemumma
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
4 dl rivna morötter
Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt.